Heart Chat Bubble

Vecka 24 (23+1).

Vecka 23

Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt.

Sedan någon tid finns det mekonium, den första grönsvarta avföringen, i tarmen. Det händer att fostret bajsar redan innan det föds, då färgas fostervattnet grönt av avföringen.

Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obehagligt.

Vecka 24

Man kan ha gått upp fem till sju kilo, vissa ännu mer. Fostret väger cirka 650 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Man märker hur olika det står på olika sidor om fostrets utveckling osv. Jag har en app på telefonen och enligt den appen så är fostret ca 21cm i vecka 23. Men tänkte att det kunde vara kul att lägga upp lite info varje söndag så ni får följa med lite i fostrets utveckling i alla fall. Men ta allt med en nypa salt, det står som sagt väldigt olika.

Puss och kram

/Lindha, med bebis i magen <3


Kommentarer
Postat av: Emelie

Har märkt det också att det står olika...

Men det med längden, 21 cm är nog från huvud till rumpa? Ibland skriver de den längden och ibland från huvud till häl. Man blir ju förvirrad!

2012-03-12 @ 09:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback