Heart Chat Bubble

God natt.

Ligger i soffan och är helt död. Ska snart lägga mig och sooova :)

Amningsinfon var jätte nyttig och lärorik. Är glad att vi båda gick på den. Pratade om lite annat också, såsom hur det är på bb osv. Fick se en kort film på några minuter och ställa frågor om vi hade några. Mycket nöjd! Även om det var sjukt jobbigt att sitta så länge. Andra halvan gick bättre.

När vi kom hem åt vi mat, jag gjorde hamburgare med bröd, älskart!!!
Sen tig vi det lite lugnt ett tag och sen "klippte" ja Tobias. Hans hår växer så fort.

På söndag ska jag träffa Monika, hon skall färga mitt hår. Klarar inte av mitt kaluffs som det ser ut nu. Världens utväxt. Har INGEN aning om hur jag ska färga. Vill inte vara för mörk, men inte för ljus heller då min utväxt blir så mörk :/ Tips på något mittemellan?
En klippning vore på sin plats med men det får bli senare. Har inte varit hos frissan på fyra månader :/

Behöver köpa ny hudvård också då mitt är typ slut. Tänkte prova Neutrogenas nya från Apoteket. Den skall minska porer och reducera uppkomsten av finnar. Har faktiskt hört att Neutrogena är bra. Min syster har använt det i många år iaf :P

Åh, på tala om något annat. Kan inte sluta titta på våran fina vagn! Längtar så mycket <3

Nä nu ska jag borsta gaddarna sen hoppa i säng!
Puss på er


Nappar.

Hihi, jag håller på och kokar nappar! :) Tänkte lägga två i vagnen (finns små fack man kan lägga sådant i) och två i skötväskan. Myys!

Hade ju tänkt vila innan amningsinformationen men jag kunde inte slappna av. Så jag diskade och vek tvätten istället. Och nu kokar jag nappar och äter mellanmål.

Vi hörs senare ikväll hörrni! Fick lite bråttom nu.


Well hello!

Hej på er! Sitter i bilen as we speak. Skall åk iväg och jobba lite.

Mamma ringde nyss och frågade om inte hon skulle köpa blöjor på jobbet idag. Jomenvisst :) Hon har köpt nästan 500blöjor i storlek 3-6kg. Man får 2x62 blöjor för typ 80kr, sjuukt billigt! Men nu skulle hon köpa storleken större, tror det var 4-9kg eller något sådant. Väldigt tacksamt i alla fall eftersom blöjor är så sjukt dyrt. Får se hur länge dem små räcker :P

I eftermiddag mellan 16-18 skall vi på "amningsinformation" på sjukhuset. Skall bli intressant faktiskt. Lite jobbigt att sitta ner så länge bara :/

Jag är verkligen inne i en sån trött-period igen, som man var i början av graviditeten. Spelar ingen roll hur länge jag sovit, jag är trött i alla fall. Blir nog lite vila efter jobbet i någon timme, är väl hemma runt 13 -tiden.

Juste, glömde säga att när vi hämtade ut vagnen igår så fick vi presentkort på Barnens Hus på 1000kr (!). Hur bra? Det var något erbjudande dem hade, om man köpte vagn för över 6000kr så fick man det. Erbjudandet går dessutom ut idag så det var lite tur att jag var så ivrig med att hämta vagnen ;)

Nej, nu måste jag åka iväg här. Ha en trevlig dag alles!
Puss!


Lycklig!

Lyckan är total! Vi har hämtar vagnen, ÄLSKAR den!
Tack snälla snälla mamma, Mats och Lotta för denna fina vagn <3

Åh, den är så fin!


Tjej eller kille?

Jag har hela tiden trott att det varit en kille i magen, men på senare dagar har ja ändrat mig. Vet inte varför. Men enligt "skriverierna" så har jag en "killmage".

Jämför dessa två bilder här nedan, min ser mer ut som killmagen, alltså lite lägre. Tjejmagen är mycket högre. Längtar tills killen tittar ut nu så man får veta!
Oavsett vad så hoppas jag att det tittar ut en frisk bebis med tio fingrar, tio tår, två öron, en näsa, två ögon och en mun. Ja, ni fattar :)

Min vän Monika vet vad hon bär på om ett par minuter, spännande!

I förmiddags ringde jag Barnens hus och sa åt dem att vi skulle hämta barnen i eftermiddag. Frågade om dem hade tid att "bygga" ihop vagnen åt oss under dagen, det var inga problem. Hihi. Håller på och tvättar upp lite filtar nu, så jag kan göra lite fint i vagnen.

Ska blunda en stund till nu innan Jag ska laga mat. Om jag kan slappna av dvs, är lite arg på bilen just nu. Som jag annars tycker så mycket om.


Detta med rubriker...

Kom hem vid halv fyra från flyttstädningen, var sjukt jobbigt men tiden gick ganska fort ändå. När jag kom hem slängde jag i mig lite mat och sen la ja mig i sängen för att vila. Vaknade till när tobias kom hem sen sov ja till sju ungefär. Behövligt! Bebis har levt rövare idag :)
Sen har jag satt igång en maskin tvätt och även diskat. Sköönt, då slipper jag det imorgon hihi :)
Så fort älsklig duschat klart ska vi ta oss en promenad till Coop Konsum och köpa bröd. Skönt med en liten promenad.
Vet ni vad vi ska göra imorgon då? HÄMTA VAGNEN! Sååå mysigt :) kunde inte hålla mig hihi. Skall tvätta upp alla filtar vi fått ärva också. Har inget täcke till vagnen men antar att det inte behövs på sommaren? Då räcker det väl med filt(ar)? Till hösten/vintern sen får vi köpa en sån där åkpåse till vagnen.

Nu måste jag ta på mig kläder om vi ska till Konsum.

Bebis kan du komma ut snart? Gärna om en sisådär två veckor vore perfekt! Tack <3
PS jag börjar bli mer övertygad om att det är en tjej i magen, vet inte riktigt varför. Är SÅ nyfiken.


Tisdagen den 29 maj 2012.

God morgon hörrni!
Sitter och äter frukost (godaste målet på dagen), skall iväg och flyttstäda klockan 08. Blir nog borta hela dagen, pjuh! :/

Hoppas ni får en fin dag!


Babynest länk.

Här hittade jag dem, HUR fina!? Hoppas länken fungerar sitter från telefonen nämligen.

http://mobil.blocket.se/gavleborg/Babynest_22664088.htm?ca=13&w=3


Åhh.

Nu hittade jag en tjej som säljer egensydda babynest för 450 kr på blocket. Jätte söta! Men jag blir ändå lite snål (kanske för att plånboken inte är allt för överfull när man jobbar så lite som jag) :/ Jobbigt läge.


Skötbädd.

Jag har ett litet i-landsproblem, nämligen skötbädden. Vi har inte köpt någon ännu och jag känner att det börjar bli dags för det. Men dem jag kollar på tidigare kostar 300kr, vilket jag känner att vi egentligen inte har råd med/borde lägga på en skötbädd. Men samtidigt gillar jag inte IKEAS, skötbäddar. Dem ser inte så sköna ut :P
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Haha. Förslag på skötbäddar någon?

Sen önskar jag att jag hade sykunskaper, då hade jag sytt mitt egna "babynest" som jag vill ha. Dem kostar ca 700kr att köpa nya så det tänker jag inte köpa :P Hittade ett mönster när jag googla på babynest. En tjej som sytt sitt egna, det skulle vara enkelt sa hon men nja, jag vet inte. Haha. Någon sykunnig som känner sig manad? ;)


Magen i vecka 35.

Älskade barn, vi längtar så efter dig <3


Vecka 35 (34+2).

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet neråt, görs en extra kontroll nästa vecka för att eventuellt försöka vända barnet i  graviditetvecka 36-37.

Vändning:

Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

Tomt.

Det blidde genast tomt när Emelie pch Danne åkte för en stund sedan. Har varit så mysigt att ha dem här <3

Dem kom igår runt 14:30, sen åkte vi hem och mellanlandade, drack lite kaffe osv. Sen åkte vi till Söderköping och Smultronstället och ät glass i det fina vädret. På kvällen åt vi god mat som älskling lagat, crêpes med en god sallad till. Sen tittade vi på ESC. Mycket trevlig dag/kväll.

Idag åt vi först en god frukost och sen åkte vi till Lager157 på Dannes begäran ;) Sen tog vi en tur till Tropicariet i Kolmården. Underbart väder ute!

Har varit dålig uppdatering här ett tag men har inte riktigt känt för att skriva. Varit lite deppig :P

Vad ska vi göra nu resten av kvällen då? :/
Det visar sig väl. Vill så gärna ligga ute och bättra på brännan :(

Hur har eran helg varit?


Moln.

Det som gömde sig i paketet från ons vännerna var detta! En dreggelhaklapp, en mössa och en scarf från serien "Moln", hur sött!? :)
Tack snälla snälla ni! <3


Mätt och belåten.

Har precis ätit lite lunch. Var helt genomsvettig efter jobbpasset. Det är alldeles för varmt ute för att jag ska orka vistas i solen, då behöver jag bada emellanåt och det kommer ju inte hända denna bikinisäsongen kan jag meddela.
Blir svettig bara jag går till bilen. Haha. Jag klagar inte på värmen tycker bara lite synd om mig själv för att jag inte kan njuta utav den som tidigare. Men, det gör inget! För snart får vi träffa får älskade plutt <3
Man offrar mycket som blivande mamma ska ni veta, bara att vänja sig ;)

Något som jag tänker mycket på är kläder efter bebis har kommit. Alltså nu menar jag dagarna/veckorna efter. Jag kommer inte ha ett enda plagg som passar förmodligen. Har bara byxor och ett par shorts. Men dem kommer jag garanterat inte ens i så snabbt efter. Jag antar att det kommer vara varmt några veckor efter förlossningen också... Hmm. Får väl hålla mig inne ;P Nej men, det löser sig väl med tiden, får väl köpa mig något på stan när det är läge men det tar vi då. :)

Juste! Vi fick de där paketet som jag undrade över idag. Det var från två kära vänner, Hanna och Thomas. Vad det var visar jag senare. Tack fina ni <3
NU ska jag vila!


TGIT

Thank god its thursday ;)
God morgon! Äter frukost framför Vakna! Skall iväg och jobba tre timmar sen. Sen har jag helg. Tänkte stöda lite idag så det är fint till imorgon då Emelie och Daniel kommer, Wehooo!

Somnade sent igår, runt halv två. Inte så konstigt eftersom jag sov större delen av dagen igår. Så jag tog sovmorgon idag :)


Vecka 34 (33+4).

Ja hörrni, nu är det verkligen inte långt kvar! Jösses vad tiden går. Jag börjar bli väldigt pirrig och nervös angående vad som komma skall. Men det är väl normalt i guess. Längtar så efter våran Knodd <3 Kan fortfarande inte förstå att vi snart blir tre.

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.


-

Usch, jag är inne i en dålig period tror jag. Känner mig ensam. Saknar mina vänner i Skövde. Det är jätte fint väder ute men jag förmår mig inte att gå ut. Tråkigt själv. Jag kan inte sola för jag har ingen bikini som passar då jag är för tjock. Och även om ja haft det hade ja inte visat mig i en.
Jag känner mig allmänt ostimulerad på något sätt. Saknar det spontana i att kunna gå till mina vänner oanmäld på en kopp kaffe och bara vara. Utan några konstigheter.

Mycket tankar som far omkring i huvudet såhär innan förlossningen. Kan inte förstå vad som kommer att ske snart. Vi kommer bli tre, en familj. Som jag längtar!

Nu ska jag vila lite sen kommer en uppdatering om en ny graviditetsvecka.



Härlig morgon.

Åh, det doftade helt underbart när Kag gick in i köket. Tack vare syrénerna :)
Det är klarblå himmel ute. Undrar vad jag ska hitta på? Blir rastlös av att ligga i solen helt ensam :( Annars hade det suttit fint med lite färg. Är nog vitast i stan :(
Inte direkt så att jag tänker lägga mig i bikini (har inte ens någon som passar) så att sola är nog helt uteslutet :/

Oh well. Jag är inte bitter!
Nu ska jag fortsätta äta min frukost.


Syréner.

Visst är det Syrén som är på bilden?
På våran promenad förut fin vi i alla fall förbi en sådan buske som doftade underbart. Plockade med oss några hem som jag ställde på köksbordet :) Älskar vårat köksbord, det träslaget är så fint till färgerna i köket. Skall ju bli blåa detaljer. Så synd att string hyllorna är så dyra. Den hade suttit perfekt på köksväxten :( En ljusblå givetvis ;) pastellfärger såsom blått passar jätte fint ihop med den ljusa tapeten och bordet.
Men oj, nu gled jag in på något helt annat. Var ju blomman jag ville visa. Haha.

Aahh, ÄLSKAR SOMMAREN!

Min bror ringde nyss också, mycket trevligt :) Dem skall till Kolmorden i slutet på juni så då kommer dem på besök :)


Sommar.

Jag och älskling tog oss en promenad bort till Halvars (populärt glasställe på sommaren) och tog oss en glass. Sen tog vi en omväg hem för en lite längre promenad. Så skönt! Helt ljummet ute. HEJ SOMMAR! Blir en promenad (utan glass) imorgon med om vädret är detsamma.

Annars händer det inte så mycket.
Är för övrigt så SJUKT nöjd med mina naglar. Bästa uppfinningen. Dem är fortfarande lika fina som när jag gjort dem :)


Helt slut.

Är helt färdig i både kropp och knopp. Trots att jag "bara" jobbat i 4,5 timme så känns det i kroppen vill jag lova. Vet inte hur jag ska orka jobba till sista juni som jag sagt men det får väl gå. :/ Jobbar inte så överdrivet många timmar i veckan så....

Måste nog vila lite nu om jag ska orka resten av dagen.


Easytone.

Köpte ju mig ett par nya promenadskor för ett par veckor sedan. Ett par rosa Easytone. Jag är inte riktigt övertygad.
När jag haft på mig dem ett tag så känns det som att min lilltå och den tån brevid typ somnar/domnar bort :/ Ska det vara så?


God morgon Tisdag.

Sitter och äter frukost just i detta nu. Skall till kontoret efter att jag kört Tobias till jobbet så gick upp 06. Vaknade dock 05 och var pigg, men kunde somna om efter en liten stund :/ Jobbar ett par timmar idag.

Puss


Vem är den skyldige?

Fick ett sms på posten förut. Enligt bilden nedan. Jag har inte beställt något därifrån. Vem är skyldig? :D ska bli spännande att se vad det är. Hihi.


Våran duktiga tjej!

Maddicken håller på att lägga ägg för fulla muggar! 10st ligger det under henne än så länge. Hon har grävt och inte riktigt varit sig själv dem senaste dagarna/veckan så jag har haft på känn att det skulle komma fler. Detta är tredje gången nu :)
Så duktig våran tjej!

Får se om det blir fler under kvällen.


Som små falukorvar.

Om mina fötter och händer är svullna? Nej, varför tror du det? Haha

Tog bilderna precis innan vi skulle åka från Åby.


Söndagskväll.

Har tittat på hockeyn, Jag gissade 5-2 till Ryssland och det blev 5-3 (!). Hade jag tippat hade jag nästan kunnat vinna pengar. Haha. Men nära skjuter ingen hare ;P

Snart ska vi se på Missig, sista avsnittet :(

Annars idag har jag ju som sagtumgåtts med Emma (och hennes mamma såklart:) ute i Åby, och alla valpar och hundar. Så mysigt att vara där. Valparna är så fina och jag blev lite kär i en utav de andra hundarna, Bella, som är ca 6mån. Hon var så fin och väldigt gosig :) Dem passade henne åt en vän.

Efter lite fika och valpmys åkte vi till blomsterlandet där Emma köpte lite blommor (och jag en glass) och sen vidare hem till mig. Hon har inte sett vår nya lägenhet. Vi åt lite sallad och bulle och pratade. Sen åkte hon vid fyra och jag gick in och vilade och vaknade klockan sju :/
Tack för skjutsen Catrin och tack för fikat! (glömde säga tack förut, oförskämt).

Har haft en superbra helg! Så glad att ja har så fina vänner här i stan :)

Nästa helg blir minst lika bra för då kommer Emelie och Daniel, wohoooo! Hoppas på fint väder, hade tänkt TS med dem till Söderköping och Smultronstället på lördag :D men det återstår att se. Ska bli mysigt hur som helst <3
Dem väntar smått några veckor innan oss, så för dem är det ÄNNU närmare. Hihi.

Nu har det börjat här.
Puss

Lilla Anemone på bilden nedan :) Saknar alla hundarna redan :(


Valpmys <3

HUR söta är inte dem här små korvarna?


Söndag.

Hej på er!
Jag sitter i soffan, duschad och klar. Skall umgås med Emma idag och äntligen få träffa valparna. Lilla Elon har blivit så stor och fin :)
Måste förbi Ingelsta innanför att köpa en present. Emma fyllde 20 i måndags. Hihi. Stor tjej ;)
Blir lite valpmys i Åby sen åker vi in mot stan.

Kvällen igår var jätte trevlig! Det var Emma, Dino Mattias och Veronika som var här. Mycket trevligt! Blev god mat och en hel del prat. :)

Hörs väl senare i eftermiddag/kväll när jag kommit hem igen.
Puss


Tadaa!

Nu har jag vaknat upp från min @vila" på 2,5 timme. Så skönt. Nu klarar jag nog kvällen. Vännerna kommer vid halv sju och DÅ blir det grillning!

Det som jag gjorde under förmiddagen var att fixa mina naglar. Både tånaglar och på händer. Har lite svårt att måla tånaöarna då magen är lite i vägen. Vill ju vara fin nu när värmen och sandalerna kommer fram :) Det är något som kallas "gellish" (googla för vidare info) och håller i ett par veckor.


Trött.

Nu ska jag vila! Bilder på vad jag gjorde i förmiddags kommer efter vilan.

Får se om det blir grillning idag eller inte. Min lax kommer vara dö-god när den legat i marinad sen igårkväll. Mums!

Natti natti


Lördag.

Var tvungen att ställa klockan idag eftersom jag skall göra en rolig grej nu på morgonen. Eller, rolig är väl fel ord, fin grej snarare ;P
har dock sovit dåligt inatt, vaknat mycket och så. Var väl gårdagen som satte sina små spår. Men huvudsaken är att vi när bra :)
Bild kommer senare på vad jag har gjort :)

Ikväll blir det nog grill in eftersom det "dök upp annat" igår. Mys!


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Men nu är vi hemma, mätta och belåtna och alla mår bra!

Vi kommer nog stupa i säng snart. Imorgon ja jag göra en rolig grej :) som jag längtat! Vad får ni se imorgon ;)


Fredag!!!

God morgon raringar!
Jag sitter i godan ro och äter frukost, bästa måltiden på dagen. Har hämtar tvätten också, de hann bli torrt :) Gick ner 06:15 och la in det i torktumlaren. Tur det.

Klockan nio ska jag jobba. Ska utanför Sörping någonstans (?). Såg ut att vara en bit enligt kartan men vad vet jag :P

Ska njuta av min frukos framför Vakna! nu.


Inrednings-cravings.

Alltså jag DÖR vad snygga kuddar Åhlens fått in!


199:-/st. (Klubberbjudande -20%)
Så sjukt fint, skulle passa sig jätte fint i vår ljusgråa soffa. Åh, vill ha!

Jag är lite inne på att ha blåa detaljet i köket. Eftersom alla gardiner jag hittat på Jotex bara frösvinner hela tiden :( Frågan är var man kan hitta en fin hissgardin i blått/blåa nyanser/mönster, som är bredare än 100cm? Någon? Har hittat en jätte fin blå matta som skulle passa i köket.
Anledningen till att jag vill ha mattor överallt är för att golven är så fula i alla rum utom vardagsrummet, där det är parkett. Så vill dölja så mycket som möjligt :P


Här är mattan, 299:- på Åhlens. Likadan matta som jag tittat på innan fast i blått då.

Snart är det väl läggdags antar jag, ska upp tidigt och köra älsklingen sen måste jag ju till tvättstugan som sagt. Såg dock förut att det är fullbokat hela dagen imorgon, så jag hoppas jag möter den som skall tvätta imorgon bitti så jag kan fråga snällt om jag får låna torktumlaren tills deras första tvätt är klar. Om det inte luktar allt för illa dvs, kommer ju ligga där blött ett par timmar under natten :/ Det märker vi.

Jösses vad svullen jag är om händer och fötter. Numera dygnet runt :/

Natti natti

 


Gardiner.

Denna gardin tycker jag var himla fin faktiskt! Tänker mig till barnrummet. Vad tycker ni? Är den för tjejig? Elelr passar det oavsett kön? Kan inte bestämma mig men tyckte den var väldigt fin och prosvärd.
Frågan är om det kommer se dumt ut med en skötbädd som går mestadels i rött med denna gardinen? Eller är jag för petig? Haha.... Fan avd svårt detta är! Kanske ska köpa en annan skötbädd? =P I ljusare tyg för denna gardinen vill jag bannemig ha!

BARBRO Gardinpar IKEA
Från IKEA, 149:-

Denna gardinen tänkte jag mig till sovrummet, som komemr gå i ljust, förutom sängramen som är svart.

MERETE Gardinpar IKEA Kraftigt tyg dämpar ljud och skärmar av ljus. Öljetter i ovankant; går att hänga på gardinstänger.
Från IKEA, 249:-
Hur kan man inte älska IKEA?

Denna gardinstången får det bli tlll köket! Blir eventuellt en sådan till barnrummet också :) 
VÅGEN Gardinstångset IKEA Komplett set med väggbeslag, gardinstång och ändknoppar; bara att hänga upp.
Från IKEA; 59:-

Ah, vill bara ta en ordentlig inredningsrunda och köpa allt som behövs till hemmet. Dem där smådetaljerna som gör det till ett hem. MEN, får ta lite i taget, även om det är jobbigt. Vill ha klart allt NU! Gärna igår ;P

Behövs mattor till alla rum utom vardagsrummet, lampor till sovrum och barnrum (ÅRSTID från IKEA), sängbord,  nya tallrikar och bestick, dricksglas från Indiska, vinglas, soffbord, sen ett matsalsbord och stolar (bordet har vi hittat), sen små inredningsdetaljer som kuddar till soffan, ljustakar till matsalsbordet, sängöverkast och kuddar bland annat...

När det är dags att byta till spjälsängen så behövs spjälsängskydd, en sängmobil.

Tuffa tider ;P

Ska springa ner till tvättstugan igen!
UPDATE: DÖRRHELVETET ÄR LÅST OCH JAG KOMMER INTE IN I TVÄTTSTUGAN! Jag har tvätt i tvättmaskinerna, torktumlaren och torkskåpet. Bra jobbat! Jävligt snålt att bara kunna tvätta mellan 17-21, det hinner ju inte torka ffs! NU är jag förbannad! Har u kuddar och kuddfodral där inne :( ARghhhh!



-

Har kommit in från en liten promenad i regnet. Vi hämtade min cykel, vi hittade inte Tobias cykelnyckel så den fick stå kvar så länge. Vet inte var jag kan ha lagt den nykeln! :/
Var riktigt skönt med en promenad, ska FÖRSÖKA göra det till en vana. Och som alltid när man börjat röra på sig, går man all in (haha) ;) Smaskar på vindruvor nu. Mums!

I övrigt hade jag en trevlig fikastund med Monkan förut :D
Nu måste jag ner till tvätten.


God morgon torsdag.

Ligger i sängen och drar mig lite. Har inte alls sovit bra inatt, men det var sol väntat. Sov lite för tycker under dagen igår då jag var så himla trött.
Har även drömt en massa mardrömmar (som alltid numera:/) så har vakant utav den också.
Min rygg värker också :(

Vid två ska jag möta Monika på stan, Myys. Och mellan 17-20 ska jag tvätta igen. Vill tvätta upp alla täcken och kuddar :)

Nu är jag hungrig så nu blir det frukost. Älsklingen sover fortfarande :)


Maaaaat!

Mitt intresse för mat har ökat markant sen jag blev gravid kan man säga ;) Även mängden mat ja stoppar i mig.
Något som dock är nytt i vårat hushåll är denna goda såsen hör nedan. Den slår alla såser med hästlängder! Blev introducerad för den hos svärfar. Mums så god den är!
Dagens mattips alltså ;)


Dåligt.

Jag tycker att ni kommenterar väldigt dåligt kära läsare. Lite respons tak? Ni är ganska många som läser min blogg men jag har igen aning om vilka hälften av er är.
Kommentera mer :)


Terrariet.

Här är terrariet Sandra :P Den står på hjul så den är lätt att transportera/flytta. Hoppas bilden duger!


"Hon talar långsamt, hon dricker pulverkaffe, röker cigaretter och hennes pattar hänger som lovikavantar!"

Robert Gustavsson i sitt esse.
Haha ni måste lyssna på detta, så sjukt kul!
Jag har ingen aning om hur man "bäddar" in ett klipp så ni får kopiera texten här nedan och hoppas att det funkar. ANnars så gå in på youtube och sök på "Robert Gustavsson och Tony Irving parlamentet".

http://youtu.be/jS2YcNUyoVc

Fotmassage.

Mina svullna fötter är mycket tacksamma för lite massage, jag med för den delen. SÅ skönt!


Mina värden.

Tänkte att ni kanske vill veta lite av mina värden hos bm idag :P
Sf mått: 30
HB: 118
Blodtryck: 120/70
Hjärtslag: 140 (förra gången låg det på 150 och gången innan det 147)


Älskade bebis.

Inlägget under skulle publicerats för ca en timme sen egentligen. Kom precis innanför dörren. Allt såg bra ut och bebis mår prima! :) Älskar våran barnmorska, känner mig trygg med henne, Tobias också.
Vi pratade lite om vad som händer när man gått över tiden osv, känns skönt att veta så man är lite förberedd. Går jag över blir jag igångsatt i vecka 42 (42+0) ungefär. Möjligtvis någon dag efter. Dock så går vår barnmorska på semester i Juli så då får vi en annan. Hoppas bebis tittar ut innan, då
Kanske vi möter henne på förlossningen då hon även jobbar där.

Allt känns bra! Älskar våra samtal hos barnmorskan :)

Nu ska jag äta upp min tonfiskssllad och sen ska jag åka iväg och jobba i fyra timmar.

Puss!


Barnmorskan.

Jag är påväg till barnmorskan i det fina vädret! :)
Älskling möter upp mig där.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3388599/images/2012/pic_202647038.jpg" class="image">


Svullen.

Idag har jag fått en hel del gjort, känns det som i alla fall. Kommer ju nya grejer på "todo" listan varje dag så den är liksom aldrig tom känns det som. Haha! Blir väl lätt så när man precis flyttat och de här med mammaledigheten är ju ett ämne för sig :P
Fick ju som sagt hoppa in och jobba lite också och det vart ju lite... fel? Körde helt köpprätt åt helvete, kartan visade mig helt fel väg. Åkte långt u i skogen helt i onödan, skulle ju vara kvar i stan :/ Men det löste sig till slut som tur är!

Ligger just nu i soffan med en ansiktsmask (som suttit i alldeles för länge) som jag skall tvätta ur i duschen typ.. NU!
Har varit/är fruktansvärt svullen om fötter och händer idag, känns lite...svullet? =P

Har inget mer spännande att skriva idag!

Puss!

Vecka 33 (32+2).

Ja, mina vänner, det närmar sig med stormsteg minsann. Jösses vad tiden går fort! Jag känner mer och mer för varje dag hur jag känner mig förberedd inför vad som komma skall (nåja, så gott jag kan, jag vet ju inte vad som väntar mig). Jag fixar och donar inför bebis ankomst och jag längtar så jag spricket! Helt otroligt att man kan längta efter någon man aldrig träffat. Men H*n har ju bott inne i mig ett bra tag så det är väl inte så konstigt ;P
Lite små inköp kvar sen är rummet färdigt :)

Imorgon är det dags för barnmorskan igen också, spännande! Efter imorgon är det bara en gång till (5 juni), sen skall vi gå varannan vecka istället för var tredje som vi gjort nu.

Jag har även drömt väldigt mycket mardrömmar det senaste, vissa kommer jag ihåg delar av andra har jag helt glömt bort. Men jag har vaknat många gånger av rädsla (och att jag varit kissenödig) och varit lite skrajsen.

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du lämna ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.

 

Hmm, ser nu att inlägget ser lite skumt ut på bloggen... Ni får markera texten så ser ni hela!


Trött.

Nu har jag varit på kontoret och hämtat all info inför veckan, fick lite mer kunder. Sen har jag diskar upp efter gårdagen, vikt tvätt och NU ska jag vila någon timme eller två. Var uppe lite sent inatt så är dötrött!

Har ställt mitt alarm så jag hinner ringa försäkringskassan och tanka lite innan jobbet. Ska nämligen en bit ut på landet :/

Skönt att få saker gjort när man går upp i tid, då slipper jag göra det i eftermiddag ;)
Städbesiktning idag med, ska skura golven en gång till efter jobbet, sen klockan 16:30 kommer domen ;)

Sova vare!


Hej måndag!

God morgon på er! Sitter och äter frukost framför Vakna!
Får se hur läge jag kan hålla mig vaken ;P Behöver dock åka till kontoret och lämna nycklar och hämta schema osv. Sen finns det lite tvätt att vika efter gårdagens tvättpass. Sysslorna tar liksom aldrig slut :P

Gårkvällen var mysig som alltid med Dino och Emma! Vi åt god mat, pratade och avslutade med en film. Vi såg filmen "Drive" med Ryan Gosling, den var väl sådär. Han sa inte många ord under filmens gång...
Sen fick vi även ett spontan besök av svärfar och Lotta, det var skoj! Dem har inte sett hur vi bor ännu.

Nu ringde jobbet! Ska visst jobba lite idag.

Ska fortsätta äta min frukost sen göra mig redo att åka till kontoret vid åtta.

Puss!


Jag vill BOA!

Det kliar så i mina fingrar att börja fixa iordning i barnrummet. Sätt upp hyllor, plocka fram blöjor, ställa iordning "lilla apoteket" osv osv. KAN VI FÅ SÅLT VÅRA JÄVLA SOFFOR NÅN JÄVLA GÅNG SÅ JA KAN FÅ GÖRA DET! Den står lite i vägen...
Har börjat boa genom att tvätta två omognad babykläder, men sen då? Har inte ens köpt skötbädden ännu. Den som ja vill ha, finns här i Norrköping på blocket för en billigare peng. En röd med spöket Laban på :) Har visat er den tidigare. Sen är jag så kluven med hur jag ska möblera, det kommer vara ganska tomt iom att vi inte har spjälsäng ännu, det ska vi få ärva om ett par månader :) Och vaggan ska ju stå i vårat rum. Argh, blir galen. Vill plocka och fixa! Har aldrig varit med om maken faktiskt.
Känner mig så stressad när jag vet att det är en del kvar att göra och inhandla. Vill kunna slappna av och känna mig "redo" inför bebis ankomst. Redo är jag, syftar på de materiella sakerna nu. Kan inte riktigt slappna av när inte allt är på sin plats.

När vi för sålt sofforna ska vi även köpa matsalsbordet vi kollat på :)
Sen är det lite små fix här och där... Gardiner och små inredningsdetaljer typ.

Ska försöka släppa allt vad inredning heter nu och sova. Det är en dag imorgon också. Då ska vi städa det sista i gamla lägenheten och klockan 17 kommer Dino och Emma på middag! :D
Ska bli mysigt!

Puss på er!


God morgon lördag.

Har precis ätit en brakfrukost med färska frallor från Lidl (vår nya granne), mums!
Vi tittade färdigt på filmen vi påbörjade igår. En viss herre somnade igår nämligen :P

Om ett tag ska vi till gamla lägenheten för att ta isär terrariet och städa det sista. Sen är vi äntligen klara där! På måndag är det städbesiktning och då blir vi förhoppningsvis av med den utan anmärkningar.

Ha en bra lördag! Puss


Fredagsmys.

Vi ligger och tittar på film, "Tower Heist". Bra film :)
Bebis lever rövare i magen, känns som den sparkar rakt på höftenet typ :P

Hoppas ni har en mysig fredag! <3


Till liten.

Glömde bilden :P


Till liten.

Hihi <3
Blir alldeles varm i hela kroppen.


Boar.

Tvättar första maskinen med Knoddens kläder <3 Hihi! Så mysigt!
Jag kon att tänka på en sak, ni som har fått barn (om det finns några här), vad packade ni i eran bb-väska? Din respektive bebis väska? Hur många ombyten? Har läst att många packar ner dricka och frukt, godis, är det nödvändigt?
När bör man packa väskorna?

Många frågor... :P


Sov så gott.

Ligger nerbäddad i sängen nu, dags att sova! Inte sådär jätte trött men det kanske jag blir snart :P
Imorgon slipper jag köra älskling till jobbet, sa att han kan ta bilen till jobbet. Jag ska ändå inte ha den :)
Tänkte få lite saker gjort imorgon med. Gå ner med barnkläder i till källaren (det som vi inte ska använda), sen var det lite annat som skall ner där. Ska se till så allt hamnar i rätt låda så det är lätt att hitta om man skulle behöva något. Hatar när allt är en enda röra! Men ja har sorterat bra så det är inga problem ;) Sen ska jag måla terrariet en omgång till, sen är det klart, skönt! Sen tänkte jag skriva en lista på det vi behöver på IKEA, namn och pris. Då har man något att gå efter istället för att vela runt. Ordning och reda ska det va'!

Måste försöka klura ut varför jag inte kan lägga in bilder i min annons på blocket också, sjukt irriterande. Ingen kollar ju om det inte är bild (!). Har mejlat blocket men inte fått svar. Så jag la upp den ändå. Vill bli av med dem nu. Vi har liksom två soffor ståendes som vi inte har användning för. Någon?

Det var väl typ det. Kanske ska börja tvätta barnkläderna också, lite i taget ;)

Ska försöka släppa alla tankar som cirkulerar i mitt huvud och sova. Blir alltid så tankspridd innan jag ska sova. Så ovärt!

Sov så gott hörrni!
Ps ni är en hel del som tittar in här om dagarna. Är så nyfiken på vilka ni är. Vänner och familj vet jag, men ni andra? :) Ds


Pjuh!

Är heeelt slut i både kropp och knopp efter 3 (!) immats arbete :/ Man känner minsann att kroppen inte är som den en gång var. Men vad gör det när vi får vara med om det mest fantastiska här i livet? Vårat kärleksbarn som vi älskar och längtar efter så mycket nu! <3

Har ätit lite och är nu inne på efterrätten jag bakade igår ;) Har bäddat ner mig i soffan. Skall blunda "lite"...
Klockan 13 kommer dock fastighetsskötaren hit och ska sätta upp en ny/bättre duschställning.

ZzzZzZzz


Som en korv.

Nej men mina fingrar är inte svullna, inte alls...


Till bebis (?)

Detta blir det nog i kassen när det trillar in mer pengar på kontot:


Kudde till vagga/vagn, 109:- HÄR


Täcke till vagga/vagn, 70x80cm, 159:- HÄR


Jag har nog bestämt mig för att ha röda detaljer i barnrummet, tycker det är fint till vårat gråa/vita ljusa rum, plus att det passar både kille och tjej :) Jag vill att det ska synas att det är ett barnrum.
Tycker denna gardinen är himla söt! 269:- HÄR


Så småningom, när knodden sover i sin spjälsäng i sitt egna rum, kanske man kan sätta upp en fin vägglampa med mysig belysning, i rött (?). Taklampa blir nog en vit rislampa från ikea eller något sådant. Tror jag i alla fall :P Kan bli lite för mycket om allt ska vara rött :P


Detta spjälsängsskyddet tycker jag är himla fint, aningens dyrt dock. MEN fint ;) Vi kommer inte behöva spjälsängen än på några månader eftersom vi har vaggan första tiden.. 399:- HÄR


Denna skötbädden har jag fortfarande inte riktigt släppt ;) Så söt! Och i rött :P 299:- HÄR
Vet dock inte hur det passar sig till skötbordet i furu (?) men det skiter jag i! Vill ha det i alla fall :P

Alla möbler, förutom skötbordet, som är i furu(?) eller vad det heter, något träslag i alla falll =P, är vita. Därför vill jag få in lite färg i inredningen :)
Vill inte bara ha vitt, vitt och vitt, har sett det i många hem (man får se många olika hem och inredning med mitt yrke) och tycker det blir väldigt tråkigt.

(Här skulle det varit en bild på skötbordet som jag tog häromdagen, men som vanligt går det inte ladda upp bilder :/)

Har för övrigt sorterat nu bland kläderna som vi fått... Det var en del pojk och en del flickkläder som jag lät bli att spara eftersom vi inte vet vad som gömmer sig där inne. Men det mesta var faktiskt unisex, så det vart mycket över :) Jag sparade som sagt i storlekarna 50-62, resten åker ner i förrådet. Det blev en hel hög! Sen fick vi massa sängkläder av Tobias mormor också. Kändes skönt att få det gjort, ett stressmoment mindre ;)
Nu skall bara kläderna tvättas och läggas in i byrån/garderober (så fort vi köpt en till klädställning). vill bara börja pyssla nu, vika små kläder, ställa iordning, ja, BOA helt enkelt.

NU kallar sängen, jobbi morgon 08-11, men skall köra sambon till jobbet vid 06:35 ungefär.
Natti natti

Mums!

Så jävla gott!!!

Ps jag kunde inte hålla mig från babygrejerna, har börjat rensa ut kläder som är "unisex" i storlekarna 50,56,62. Återkommer med resultatet.


Hejhopp!

Jaha, då var den här dagen snart till ända...
Har gjort allt jag tänkt förutom att gå igenom barnkläderna. Men det tänkte jag vänta med tills vi får sålt bäddsoffan som står i barnrummet just nu. Kan öde inte börja fixa iordning där inne så läge den är där. Alldeles för mycket grejer överallt! Vill bara börja fixa och dona inför Knoddens ankomst. Det är ju fan snart dags och jag börjar bli stressad!
Ingen skötbädd har vi heller :/

Måste till ikea och köpa sånna däringa byggbara klädställningar, har ont om lådor i garderoberna nämligen. Sen behöver vi en hel del annat där med...
Men men.

Brödet som jag gjorde imorse blev inte gott alls så jag slängde det :P
Däremot så har jag gjort Cornflakeskakor som står i frysen och stelnar nu, mums!

Maten idag blev himla god med! Blev sä mycket ris över från gårddagen så jag inproviserade ihop lite.. Broccoli,morötter,vitkål och haricot verts (frysta grönsaker), lite räkor, crab fish och champinjoner, stekte/kokade upp det och sedan blandade jag bara i riset och kryddade. Såsen gjorde jag en egen på crème fraîche, sambal oelek och en chilisås som jag köpt i en Kina butik i Skövde. Blev jätte gott! Det tyckte sambon med!
Kul med lite nytt ;)

Nu ska jag gå ut med lite sopor! :P
Saknar er i Skövde ska ni veta ❤❤❤


Onsdagen den 9 maj 2012.

God morgon på er! Jag körde älskling till jobbet imorse i vanlig ordning, sen när jag kom hem skulle jag vara duktig och prova på att baka ett annat bröd, frallor denna gången. Dem blev ju sådär goda =P Haha! Kommer troligtvis slänga dem.. Åt upp nästan en hel men sen hoppade jag den och åt min yoghurt med musli istället :) Alltid ett säkert kort!

Nu är jag trött igen och skall nog gå tillbaka till sängen och lägga mig ett tag till....

Senare idag ska jag måla terrariet (Tobias var tvungen att bygga ett nytt i all hast då det andra inte gick att ta ner från gamla lägenheten, det var för tungt :P).
Sen ska jag försöka kolla igenom alla barnkläder vi har fått och se vad vi kan använda/ha med oss till BB. Har fått både kill och tjejkläder, men lite utav det är "unisex". Sen vill jag möblera klart i barnrummet och sätta upp hyllan ovanför skötbordet osv. Vill börja få iordning där så man kan lägga in kläder i lådor osv.
Behöver dock köpa lite förvaringslådor att lägga badoljor och liknande i sen. En skötbädd också, måste jag köpa!
Usch känns som att vi har hur mycket som helst att göra..Det är fan snart dags! =P

Inga gardiner har vi i barnrumme heller, och ingen gardinstång. Suck! :P En sak i taget! Vet fortfarande inte vad jag ska köpa för gardiner till barnrummet, så svårt de där! Har ni förslag? Skicka gärna länkar! Jag tänker mig att ha ganska så neutrala och ljusa gardiner och sedan läga lite mer krut och färg på detaljerna så småningom. Tycker det är fint med lite färg o barnrum. Men det kan man ju ta vid ett senare tillfälle när barnet blir lite äldre och börjar leka osv.

Igår var inte min bästa dag direkt, men den blev bättre när jag fick träffa Monika över en fika, det behövde jag verkligen! :) Tack gumman!

Nu ska jag sluta babbla och lägga mig i sängen ;P

Skitdag!

Har haft en skit dag idag. Återkommer imorgon.


Resultatet!

Såhär blev bullarna respektive brödet! Taget med min sketna iphone därav dålig kvalle.
Bullarna blev jätte goda även om dem ser aningens mörka ut. Brödet har jag inte smakat än, återkommer ;)


Bakning pågår.

Ja, nu menar jag alltså inte den Bullen jag har i magen, utan riktiga bullar! :D Som jag förövrigt lyckas få riktigt bra numera :)
Har precis börjat med ett bröd som min fina husmor Emelie tipsat om, supergott är det! Och nyttigt (tror jag?) :P
Bilder på de färdiga resultaten kommer när det är klart....

Puss på er!


Provar från mobilen.

Här är nytagna bilder på magen i vecka 32. Passade på när Tobias var hemma :)


JAG BLIR GALEN!

Försöker lägga upp bilder på magen som Tobias tog nyss men blogg.se vägrar ju samarbeta!!! Inte första gången det händer. VAD ÄR PROBLEMET!?
Om jag skulle byta bloggportal, går det att "föra över" mina inlägg osv till den nya bloggen?
Är så trött på att det alltid ska strula...

I´ve got a confession to make...

....jag vet inte om jag borde erkänna det men på två dagar har jag ätit 12st sånna där som på bilden. Lakritsstänger, så sjukt goda! Sånna där med massa hål i mitten ni vet? =P Dem finns att köpa på Lidl som är granne med oss, 3 st för 10 kr. Dumt att dem är så billiga ;P
På Lidl har dem även börjat med nybakta frallor och bröd varje dag. Härligt härligt, men farligt farligt ;)
Under helgen när mamma och Steffo varit här har vi ätit nybakt både lördag och söndag :) Så mysigt så!

Skall föresten lägga upp nya bilder på magen imorgon. Skall komma ihåg att fota under dagen. Har varit väldigt dålig på det, jag vet. Det ångrar jag bittert nu. Jag var duktig i början, men så slutade jag för det hände liksom inte så mycket, men nu när det väl händer något så har jag totalt glömt bort det. Fan också! :P
Hade varit kul att ha en bild från varje månad för att se "förvandlingen" men det är ju för sent nu...

PS i bakgrunden skymtar ni vår nya soffa som kom i torsdags =D



Vecka 32 (31+1).

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.


2 månader <3

Idag är det den 6 maj vilket betyder att om exakt 2 månader har vi beräknad födsel. Herrejösses vad tiden har gått fort! SOM vi längtar nu efter våran skatt <3
Idag har vi gått in i vecka 32.


Myssöndag med min älskling.

Nu har vi ätit god mat bestående utav fisk i ugn med potatis och sallad till det.
Härnäst vankas det BINGOLOTTO! ;)
Återkommer sen.
Puss


Blev inte riktigt som jag planerat.

Tanken var att jag skulle sovit någon timme efter jobbet och sen "plockat" lite här hemma. Packa upp kläder och sängkläder osv. Men jag var så sjukt trött så jag sov längre och det var välbehövligt kände jag. Sitter och äter rostade mackor nu, ska ner på stan om ett tag. Tar nog bilen, kommer säkerligen få ont i ryggen om jag slags mig på att gå ner. Har ju lite längre till stan nu. sen svänger jag förbi gamla lägenheten där mamma och Stefan kommer befinna sig :D Blir flyttstäd för hela slanten! :P

Hur ser eran fredag ut?

Puss!


God morgon fredag.

Jag sitter i detta nu i bilen och väntar på att klockan skall gå. Körde Tobias till jobbet och skall plocka upp min arbetskamrat på väg till mitt jobb, så det var ingen idé att åka hem emellan. Står utanför gamla lägenheten, gick in och hämtade en badrumsmöbel, spegel och en klocka. Så slipper jag det efter jobbet sen! Hur smart? ;P

I eftermiddag kommer mamma och Stefan hit. Dem skall hjälpa oss att flyttstäda.

Min älskling har varit så duktig i veckan och fixat saker som
Måste fixas i gamla lägenheten efter jobbet. Kommit hem vid 19-20 på kvällarna. Men nu är det mesta klart. Bara en vägg som skall få sig en omgång till tror jag :)

Igår fick vi en storleverans hem också, skall visa er senare ;) Hihi

Såg igår att dem hade rea på typ alla hissgardiner på http://Jorex.se">Jorex.se. Den jag tänkt köpa sen innan fanns dock inte kvar(?) :( Men hittade en annan som var minst lika fin. Vill ha ganska så "cleana" gardiner i köket för att sen bryta av med en färgglad matta (från Åhléns) och förhoppningsvis någon gång i framtiden, den blåa "String" hyllan. Kommer bli så fint så. Men det är lite annat som måste prioriteras först.

Nu skall jag rulla vidare! Jobbar två timmar sen ska jag nog hem och blunda lite innan jag börjar röja undan lite mer hemma.

Puss på er!

Skall alldeles strax bege mig.


Irriterande...

....att jag inte kan ha bilder redigerade i Instagram när jag bloggar från mobilen. Någon som vet varför?


Fel sida.

Jag vaknar alltid lite på fel sida när jag har försovit mig. Det är det värsta jag vet. Nu kan jag räkna på en hand alla dem gånger jag gjort det så det hör inte till vanligheterna som tur är! Men dagen börjar liksom så "fel" så den blir lite förstörd. Tänkte lägga mig och blunda en stund till nu. Har ställt klockan på 10:30, så 1,5 timme. Om jag lyckas somna. Då slipper jag förhoppningsvis eftermidagsvilan efter jobbet. Jobbar 13:16 idag.

Nu har Knodden vaknat till ordentligt också, mys. <3


Stressig morgon.

Vi började denna dagen med att försova oss. Jag var uppe och kissade 05:30 (som vanligt numera?) och somnade sen gott om. Vaknar 06:59 av att Tobias hoppar upp ur sängen och säger "Älskling! Vi har försovit oss!". Upp och hoppa. Jag börjar visserligen inte jobbet förrens 13 men skulle köra honom till jobbet och sen hade vi schemagenomgång på jobbet 07:15.
Men det gick bra ändå, var väl där 07:20 ungefär.
Svängde förbi gamla lägenheten på vägen hem och hämtade det sista porslinet och lite sådär. Ska bli så skönt att bli av med den lägenheten!!!! Det blir vi den 18 visserligen men ändå. Flyttstädningen sker i helgen med hjälp utav mamma och lillasyster.

Nu ska jag äta frukost, knodden och jag är hungriga!


Härliga onsdag!

Jag har precis kommit hem från jobb och direkt efter det svängde jag förbi Emma <3 på en snabbfika. Hon hade precis bakat en jätte god kaka i långpanna. Så vi satt på hennes nalle och åt kaka och deal saft och pratade om livet. Precis så det ska vara, älskade vän! Är så glad att jag har dig.

Nu ska jag äta lite yoghurt, sen ska jag bära ner saker till förrådet och sen vika in kläder i garderoberna (så gott det går).

Johan, Tobias bror kommer nog snart och installerar vårat internet med :)

Hur underbart väder är det inte då? Rena sommar värmen! Kommer bli en extra varm sommar för min del ;P

Äta var det ja!

Puss på er


Onsdagen den 2 maj 2012.

God morgon på er!
Dålig uppsatt men har varit lite upptagen med livet, som bland annat inneburit flytt (!).
Sitter i detta nu och äter första frukosten i lägenheten. Vi sov första natten är inatt. Älskar den så mycket! Vi kommer stortrivas här!

Vi har kommit bra iordning redan, bara saker som skall ner i förrådet och kläder som skall in i garderoberna. Annars är allt upppackat! Tack Johan, Dino och Emma för all hjälp! :D

Idag ska jag jobba några timmar, så vi hörs kanske senare.

Puss på er