Heart Chat Bubble

Storebror.

Hej igen!
Mycket uppdateringar idag!
Var iväg och hämtade min bror och hans tjej på stationen förut, sen åkte vi hem, drack lite kaffe och snackade lite skit. Sen vid halv tolv åkte vi in mot stan för att äta lunch på TACO BAR! Så sjukt gott! Första gången jag äter där men definitivt inte sista. Jag älskar tacos!
Så vi satt på deras uteservering någon timme innan vi åkte mot stationen där jag skulle släppa av dem. Dem skall nämligen åka till Kolmården :) Gissar på att dem kommer vara lite trötta när dem kommer hem sen ;P Blir väl en lugn kväll. Morgondagen har jag ingen aning om vad vi skall hitta på. Det märker vi :)

När jag satt i bilen påväg hem så ringde Tobias, han hade varit på Lantmännen och pratat med chefen där. Jag jobbade ju där förra sommaren/säsongen i två månader och dem har sagt till mig (och andra) att dem varit så himla nöjda med mig. Tanken var ju att jag skulle jobbat där iår med (förra året så började vi 25 juli) men det blir ju lite knasigt eftersom jag snart skall föda barn =P Så han (chefen) sa till Tobias "var du tvungen att pippa Lindha förra hösten, kunde du inte väntat en månad!?" just för att han ville att jag skulle jobba i år med. Haha. Han var lite sur på Tobias ;) Nej men, skämtåsido. Himla kul att återigen få höra att dem var så nöjda med mig. Men jag hoppas ju att jag kan komma tillbaka nästa år för jag trivdes där (plus att det ger bra med pengar). Men vi får se hur nästa sommar ser ut. Tanken är att jag skall söka lite sommarjobb för att få in en fot någonstans. Vägrar städa mera! Så det kanske krockar lite om jag får ett annat jobb nästa sommar, dem kanske inte blir så glada om jag då säger att jag inte kan jobba just den perioden då Lantmännen är. MEN vi får se helt enkelt! Det är långt dit.
 Jag blir i varje fall jätte glad när jag får höra sådant, det gjorde min dag faktiskt :)

--

Nu sitter jag hemma i soffan... Har precis sålt av våran EXPEDIT bokhylla som vi hade i sovrummet. Tobias hittade ett fint gammalt linne-skåp på jobbet som han fick ta, för det var ingen som ville ha den. Så den började vi slipa och måla nu i veckan. Den behöver en omgång målning till. Men det hinner vi nog inte med i helgen eftersom vi har besök så vi får göra klart det nästa vecka kanske :) Jättefin är den i alla fall!
Han har även hittat ett gammalt runt pelarbord (tror jag det heter) som vi skall ha i vardagsrummet. Det har vi också slipat och målat vitt. Ni ska få se bilder när allt är helt klart. Glömde dock ta förebilder på linne-skåpet. Orutinerad jag är va! ;)
Innan vi ställer dit soffbordet vill jag få sålt vårat nuvarande ekbord. Dock har jag lite tankar på att möblera om/flytta soffan. Det var Lisa som gav mig den idén. Tror att det skulle bli super snyggt! Men Tobias trodde att vi var tvungna att montera isär soffan för att kunna flytta den eftersom den är så stor. Vi får se om han är sugen på detta ;) Jag kan inte riktigt släppa tanken. För just nu så står liksom soffan "i vägen" för fönstret, vilket stör mig lite. Men om man möblerar så som Lisa gav mig tips om så kommer den inte göra det ;P Kommer se mycket mer hemtrevligt ut då!
Jösses vad jag pladdrar!! Haha.

Ska försöka vila lite tänkte jag. Men får ta den vilan här i soffan eftersom att vår säng är nu fullt av grejer som stod på hyllan :P

Oh well!
Vi hörs kanske senare.

PS Jag funderar seriöst på att byta bloggportal eftersom blogg.se inte fixar så man kan blogga från mobilen igen. Men har ni tips på vilka portaler som man kan blogga från mobilen med? Jag har ingen koll. Vill även kunna ta med mitt arkiv från denna bloggen till nästa. Tack på förhand!

PS2 Har ni inget annat för er så kan ni gå in på Cajsas blogg, hon är mycket flitigare på att uppdatera trots bloggstrul ;) Väntar precis som jag sitt första barn, men är bosatt i Norge. Jätte trevlig och fin tjej :)

En liten bebis.

Men INTE vår bebis tyvärr ;)
Son ni kanske redan vet så har vår ödla Maddicken lagt ägg några gånger nu. Ett utav de första äggen hon la (i typ mars?) har börjat kläckas! Det började häromdagen och snart är den lilla, lilla ödlan ute. Men det ser lite kämpigt ut för den lilla stackaren.
Hon har lagt ägg flera gånger och Tobias tror att dem parat sig igen. Alltså två gånger. Många utav äggen är dock inte befruktade och vissa möglar, så vi har fått slänga en del. Men nu ligger där två till stora och fina ägg som troligtvis är befruktade. Men det lär ju dröja några månader innan dem tittar ut, har ju tagit ett tag för denna lilla ödlan att titta ut.

Ville bara dela med mig utav denna informationen ;)
 
UPPDATE: Nu har bebisen tittat ut! Såå liten, men ack så bestämd ;) Haha
Såg även att Maddicken algt ett till ägg (precis mellan kiss och bajs) som jag tog upp och la i äggkläckaren. Det var dock väldigt svårt att få upp det utan att förstöra det och få med avföring. Får se om det klarar sig :)
Nu måste jag snart göra mig iordning lite, måste åka om en halvtimme typ :)
 

Vecka 39 (38+6).

Här är vi nu, i vecka 39! På söndag går vi in i graviditetsvecka 40, som är slutspurten (om jag inte går över dvs).

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.
Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.
Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.
Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln Pappans roll vid förlossningen.
Hos barnmorskan/kontroller

Nu kanske du går på ditt sista besök hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig.
Nuförtiden förs journalen elektroniskt, så det enda ni egentligen behöver ta med er till förlossningen i pappersform är provsvaren det vill säga blodgrupperingen och svar på screeningproverna. Men de flesta barnmorskor lägger kopior på journalen i mappen, så ta med dig den mapp som barnmorskan gjort i ordning åt dig. Glöm inte att ta med dig legitimation!

Du har väl telefonnummer till förlossningen, och till barnavårdscentralen som du ska kontakta efter hemkomsten från BB? Fråga din barnmorska eller titta här på Vårdguiden!

Graviditetsvecka 38.

Har ju glömt publicera information om graviditetsvecka 38 och 39, vi börjar med 38.


Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.
Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.
Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.
Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta på nätet. Hör med din partner om hon vill det.

God morgon fredag!

God morgon på er hörrni! Har varit uppe i lite mer än en timma nu :) Körde älsklingen till jobbet, i vanlig ordning ;)
Just nu äter jag lite frukost och slö tittar lite på teven.
Vid 09:45 skall jag åka mot stationen och hämta min storebror och hans tjej, dem skall var här över helgen, myyys! :)
Idag skall dem gå på Kolmården så dem är här i eftermdidag/kväll,. Dem ville lämna av sina väskor och ta en fika innan dem beger sig ut mot kolmården. Fika tackar man ju knappast nej till ;)

Sen får vi se vad vi hittar på resten utav helgen, det beror ju liite på vädret också... Får se när vi vaknar imorgon helt enkelt :)

-----

Igår hade vi besök utav min fina Svärmor och Tobias lillasyster Wilma. Vi bjöd på lite mat och umgicks. Mycket trevligt <3
Fick lite fina saker som Tobias haft när han var liten och även en jätte söt nalle (som ligger i vagnen och väntar på liten) och en handduk med huva (som vi ju faktisktb ehövde!) :) Super tack!

Annars så händer det inte så mycket mer just nu. Jag tycker det är skönt att planera in lite aktiviteter för att tiden inte skall gå så fruktansvärt sakta och för att släppa tankarna på allt vad förlossning heter. Liten får gärna titta ut snart!!! Har visserligen inte bf förrens om en vecka, men ändå :P

På måndag eftermiddag/kväll skall vi ut till SImonstorp till Sarah med familj och grilla tror jag bestämt. Skall få mysa med deras kattungar också hihi :)

Jag börjar känna mig lite trött igen men tänker att det inte är någon idé att jag går och lägger mig igen. Måste ändå upp om en timma typ för att göra mig lite snygger inför besöket =P
Så håller mig vaken och vilar lite senare istället :) Det blir bra!

Håller på och kikar på lite födelsedagspresenter till en viss herre som fyller år i juli ;) Vill gärna få klart det innan bebis kommer OM det inte skulle hinnas med sen. Hihi ;)

NU ska jag nog gå och göra mig en till smörgås tror jag bestämt :)

Vi hörs hörrni!

Puss

Fint ekbord.

Här är i alla fall ekbordet jag försöker lägga ut på blocket! Måtten är 134x74 cm och det är 50cm högt. Någon som är intresserad?

Jävla skit!

Varför ska allting strula för mig för!?
För ett bra tag sedan när jag skulle ladda upp bilder på blocket i mina annonser så gick det inte, nu är det fortfarande samma problem! Blir galen! Försöker skicka iväg mejl till dem men inte ens det går heller! Jävla pungråtta!

Hej på er!

Long time no see!
Skyller på blogg.se som inte kan fixa så man kan blogga från mobilen. Det har gått snart två veckor liksom!!!! KOM IGEN!

Här händer inte så mycket, mer än att jag går och väntar, och väntar, och väntar.. typ ;P Vill att bebis ska ut NU!
För övrigt så fick min bästaste vän Emelie en liten Agnes på midsommardagen klockan 09:43, 3980g och 51cm. En helt bedårande liten tjej :) Vi har liksom gått igenom graviditeten "ihop", från början till slut. Delat med oss både av det roliga och det tråkiga, som kommer med en graviditet. Därför känns min tid nu extra lång och långsam. När är det min tur? Bebis, när vill du ut?

Var på Tobias jobb förut, vi slipade och grundmålade två möbler som vi håller på att måla vita. Ett soffbord, ett runt pelarbord, som man kan höja och sänka. Kommer nog bli fin fint i vardagsrummet. Måste bara tvätta mattan först :/ Den måste in på kemtvätt, var gör man det billigaste här i Norrköping?! Någon?
Sen den andra möbeln är ett gammalt linneskåp som vi också målar vitt, det skall dock stå i sovrummet :) Kommer bli jätte fint (hoppas jag iaf:P)!
Visar er bilder när det är klart :)

Skall lägga ut två annonser på blocket nu, en på vårat nuvarande soffbord och en på våran EXPEDIT bokhylla i sovrummet.

Later!


Gahhh!

Tycker det är sjukt irriterande att blogg.se inte fixat så man kan blogga från appen!
Har velat skriva massor till er men eftersom jag aldrig bloggar från datorn, utan använder mobilen så blir det svårt :/

Sen har vi dessutom varit i Vaggeryd i helgen, hos svärfar och "svärmor" Lotta.
Nu har vi hämtat hem vaggan också och den står så fint i vårt sovrum <3
Dem har målat och gjort den fin med täcke, kudde, madrass och fina, nya lakan och påslakan. Sen fick vi med oss ett extra set med sängkläder med apor på, och två lakan. Sen även ett set sängkläder till spjälsängen (som blivande farfar hade när han var liten), jätte fint var det! Sen hade även "farmor" Lotta stickat en gul, jättefin tröja. Allt detta kan ni se på instagram ;)
Har haft en mysig helg som vanligt, med MYCKET fika! Haha herrejösses! Vill typ aldrig mera fika...

Var ju även och klippte mig i fredags innan vi åkte neråt. Ni som följer mig på instagram har redan sett håret ni andra, kan kolla in om ni söker på lindhabajrami. Är jätte nöjd med håret :)

Imorgon är det föräldragrupp igen, sista gången. På tisdag är det barnmorskan (sista gången vi träffar "vår" barnmorska om vi inte föder innan sista juni, då hon går på semester i juli) och på eftermiddagen skall jag till café Färgaregården med jobbet och ha lite avtackning/sommarmys med kollegorna. Och på torsdag så jobbar jag min allra sista dag, ska bli så skööööönt! Så ser min vecka ut än så länge.

Blä så tråkigt med inlägg utan bilder. Hoppas dem fixar så man kan blogga från appen snart!!!!

Ska snart lägga oss tror jag. Jag har varit jätte trött hela dagen idag. Men har vilat lite under dagen :)

Natti natti

Dumma blogg!

Jag sitter och skriver från datorn nu eftersom jag inte kommer in på bloggen från appen på mobilen! Måttligt störande.. Får se om det ändrar sig under dagen. Tycker som bekant det är smidigare att skriva från mobilen för det är lättare att ladda upp bilder då, men men =P

Sov lääänge idag, till klockan 11. Känner mig aldrig utvilad nu för tiden. Kanske är för att jag vaknar stup i kvarten och skall vända mig eller gå på toaletten =P
Klockan 17 ska jag till Barberarn och klippa mig och efter det åker vi raka vägen ner till Vaggeryd och svärfar. Ska bli myyys!
Dem har pysslat färdigt med vaggan som vi ska hämta, hihi :) Sen är allt på sin plats vill jag lova.

Ska fortsätta fixa lite här hemma nu..
Puss

Aborreberg.

... Där befinner jag mig nu, på Aborreberg. Ett jätte mysigt ställe ca 10-15 min utanför stan vid vattnet. Är här och skall grilla med lite jobbarkompisar för att tacka av en utav dem som går i pension. Så himla mysigt här!
Hit får vi åka Linda och Co när ni kommer senare i sommar.

Jag är vrålhungrig! Har ätit lite dåligt idag. Men öppnade en cola nu för att inte få blodsockerfall.
Skall äta en smarrig kycklingsallad med haloumi och tzatziki on the side ;)

Har varit fint väder idag för övrigt ch jag svettas som en gris som vanligt ;P

Puss!


Bebismys.

Är hemma hos Lisa och James <3 Vi har ätit lite rabarberpaj och har det allmänt gött :)


Time to sleep.

Nu har jag varit uppe ett tag, ska försöka sova igen. Är en dag imorgon också.

Ska försöka ta mig en sväng till Rusta i veckan. Dem hade en hel del fint där. Bland annat gardiner och en fin pläd i ljus grönt som skulle passa bra i soffan. Och ett vitt överkast och lite sådär.
Vill ha lite gröna och lila detaljer i vardagsrummet, så fint till den gråa soffan och väggarna.
Får se vad det blir. Får ta lite i taget men det kliar så i fingrarna :)
Behöver köpa ljus till den fina kandelabern som vi fick av mamma i inflyttningspresent också. Blev så glad för den! En sån stor som man har på golvet :-)
Ska nog köpa lila och gröna ljus :) Vill ha dem lite "pastelliga", förslag på var det finns? Ikea kanske har?

Hepp, sova var det.
Natti


Nattmål.

Jag gick och la mig vid åtta och somnade strax innan nio. Vaknade för en stund sedan av att jag var hungrig, så är uppe och mättar magen lite :) Det är helt omöjligt att sova när jag är hungrig.

Idag har jag köpt en skötbädd också, med barbapappa på, en vit :) Så fin så! Skönt att få det klart.
Imorgon ska jag hämta i gardiner som jag köpt till barnrummet och köket, hoppas dem passar. Har dock inga gardinstänger så får kanske kika på det imorgon.

Imorgon kväll ska vi ha avtackning för en på jobbet som går i pension. Vi skulle till något ställe och grilla. Jag skall dock inte grilla, hatar engångsgrillar. Ska ta med mig en god kycklingsallad med haloumi istället. Mums! Hoppas det blir lite fint väder imorgon iaf. Men en filt får nog åka med i fall att, så jag inte fryser ihjäl.




Vecka 37 (36+3).

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Blodvärde och blodsocker kontrolleras och kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.

Vid detta besök brukar barnmorskan i samråd med dig och din partner skriva en sammanfattning av graviditeten samt skriva lite om era tankar inför förlossningen och amningen i journalen. Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev som ni lägger i er pappersjournal. Det är bra om din partner är med vid detta besök också så att ni båda har möjlighet att berätta om era känslor, förväntningar och eventuella önskemål.
Om det inte gjorts tidigare måste nu förlossningssjukhus väljas. Om du inte väljer själv kommer barnmorskan att välja åt dig. Även barnavårdscentral skall väljas. Eftersom det är vårdval måste ni aktivt välja den ni vill tillhöra. Barnmorskan skriver i journalen vilken barnavårdscentral ni valt, för att BB sedan ska kunna skicka barnjournalen till rätt ställe.

Vändning

Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.


Hej hej, hemskt mycket hej.

Har satt ner röven i fåtöljen efter lite mat hos mamma :)

Vi åkte ju in till stan en sväng förut, sen mötte jag upp Kajsa på Pims och tog en fika och pratade skit :) Påvägen ut mötte jag på Lois och Sarah! Så trevligt så! :)
Sen skulle jag och Kajsa förbi Willys och påväg dit möter vi Lisa och busiga Elvis :) Himla trevligt att stöta på vänner sådär. Kärlek på stan <3
Efter Willys gick jag upp till Hanna och Thomas där älskling var. Skulle hämta bilen och åka hem och äta (som jag ju precis gjort). Kvällen blir väl lugnt. Vi tänkte ta ut Troja och Nova på promenad, bara det inte spöregnar. Annars blir set lugnt ikväll :) Skönt.

Imorgon ska jag träffa Alexandra och även Linda en sväng :)

Det var väl allt som händer :P


God morgon Skövde.

God morgon på er säger jag från Skövde :-) Har verkligen sovit jätte skönt i mammas säng. Somnade dessutom fortare än vanligt. Så skönt så.
Igår när vi kom fram tog vi det lite lugnt innan vi åt god mat bestående utav lax, färskpotatis och en god sallad. Mums!
Vid sju-tiden körde vi mamma till en kompis sen åkte vi vidare till Linda med familj där vi var hela kvällen och myste :-) <3

Idag ska vi in till stan en sväng, var längesen jag var inne i stan i Skövde. Haha ser väl likadant ut men ändå :P
Sen får vi se vad som händer. Alexandra är i stan med så vi skulle ses, ska slå en pling till henne sen.
Sms:ade Kajsa igår med men hon svarade inte. Har inte sett henne sen i början på året så skall ringa henne sen :) Men, jag ska ta det lite lugnt och umgås med familjen först. Tänker INTE stressa något. Gör jag jämt när jag är här annars. Inte en lugn stund. Ändring på det. Vill inte föda för tidigt ;P

Ligger kvar i sängen så ska väl snart hoppa upp och äta frukost :)

Puss!


Lycklig.

Har haft en helt fantastiskt mysig kväll med Emma, Lisa och såklart lilla James! En riktig tjejkväll med allt vad det innebär. Väl behövligt :-)
Tycker om er så mycket tjejer! Lisa har jag bara träffat två gånger men det kan man verkligen inte tro.
Emma har jag känt i lite mer än ett år nu <3

Har även agerat chaufför åt älskling och några jobbarkompisar. Han får passa på att vara ute och slira nu innan bebis kommer ;) Det är han väl värd min älskling!
Nu ligger vi i sängen och skall sova. Imorgon åker vi till Skövde! <3

Har gosat med James med såklart. Han somnade så sött på mitt bröst förut, sååå mysigt! Snart är det vår tur att få bebis! Längtar, om möjligt, ännu mera nu efter ikväll.

Ser fram emot en helg i skövde. Kommer ta dagen lite som den kommer. Blir så stressigt annars. Men ett par vänner ska jag allt träffa såklart :-)

Ska sova nu. Är jätte trött.
Puss!

Ps Lisa tog lite bilder på mig och James. Säger till när hon lagt upp dem på bloggen :)


Förvärk?

Efter frukosten fick jag ett plötsligt illamående som slog till som en blixt från klar himmel. Efter en stund fick jag ont i magen, och började nästan känna mig lite svimfärdig och yr. La mig ner i soffan och försökte att inte "hetsa" upp mig.. Illamåendet är kvar. Kan det ha varit en förvärk jag kände av månne? Vet att dem kan komma flera veckor innan det är dags.
Så sjukt jobbigt när kroppen bara tar över kontrollen sådär från ingenstans.
Meddelade min kund och chefen att jag blir hemma idag. Usch, jobbigt :(

Längtar efter dig bebis <3


Go' fika.

Har gjort bullar ikväll, vaniljbullar. Har hittat bästa receptet på en blogg. Dem blir så sjukt goda. Är kung på bullar nu ;) imorgon blir det kärleksmums. Hittade inte bakplåtspapper på konsum förut så kunde inte göra det idag. Så får göra det efter jobbet imorgon. Skall ta med mig lite fika till Lisa och Emma med :-)

Dino och Emma var även här en sväng förut :) Dem fick smala mina nybakat bullar och jag fick godkänt ;)
När dem gick så började Grey's Anatomy, sista avsnittet för denna säsong. Sjukt dåligt slut förövrigt! Längtar till hösten när det börjar igen. Haha. Måste fan köpa boxen, har missat någon säsong sen innan :/

Idag är det exakt en månad till Bf <3 Helt sjukt vad tiden går fort! Som vi längtar nu. Helt ofattbart. Våra liv kommer vändas upp och ner, och det på ett positivt sätt. Älskade barn <3

Imorgon ska jag som sagt jobba på morgonen i tre timmar, sen hem och baka. Vet inte när jag skall befinna mig hos Lisa dock, har inte fått svar ännu. Ska agera chaufför åt älskling med. Han skulle till något företag med jobbet. Där
Skulle dem bjuda på mat och öl :P

Ja, det var väl allt.
Ska vänta på tvättmaskinen sen hänga tvätt. Vid elva blir det väl läggdags.

Puss!


Fönstershopping.

Vi har varit iväg en sväng nu under dagen. Först var vi hos Tobias kollega och drack kaffe och åt wienerbröd. Sen åkte vi en sväng till Mirum Galleria och tittade. Hittade SNYGGASTE plånboken! Av märket Fiorelli (samma som jag har nu), fast i modellen mindre och tan-färgad. Så jävla snygg! Men det blev inget köp, plånboken sa nej :( Hoppas den är kvar ett tag till ;)

Nu är vi hemma och lagar lite mat. Blir en lätt måltid idag. Korv med bröd vs hamburgare med bröd. Sen tänkte vi ta en sväng till Halvars för lite glass. :)
Jag är sugen på att baka sen också, men måste handla lite jäst och smör då bland annat.
Tänkte att det kunde vara trevligt att ta med det till Lisa och James imorgon där även Emma kommer bara. Och vet ni? Imorgon GÖR HON SIN SISTA TENTA! Sen har hon äntligen sommarlov! Som jag har längtat :) Och bebben med ;) det är hon väl värd som hon kämpar med plugget!

Måste kolla till burgarna...

Puss!
Ps jag har fortfarande inte återhämtat mig helt efter nattens syrse-incident :/


Här är offret!

Här är den! Se så äcklig den är!!!!
Säg ut som att det rörde lite på sig ny när jag fotade. Den kanske bara lurar mig genom att se död ut? Å andra sidan, troligt att den överlever när en stan 80kilos heffaklump trampar på den. Hoppas han ligger där och lider. Äckliga jävla djur :P
Ryser av obehag.


Uäk!!!

Fyfan vad äckligt!!!! Som ni kanske vet så har vi två ödlor här hemma, och dem brukar Tobias mata med syrsor ibland, det tycker dem är mums! Saken är den att dem hittar små kryphål och kan smita ut. Han gjorde det för ett par dagar sedan men har inte sett några som smitit. Dem brukar allra helst göra det när Tobias är på jobbet. Då brukar jag bara ställa en burk över för jag rör dem inte!
Bar på ett utav mina kissbesök precis och påvägen tillbaka till sängen här jag hur det knastrar till under foten, jag känner att jag trampat på något. Tittar ner på golvet och ser att jag trampat på EN SYRSA!!! Fy fan vad äckligt! PRECIS vid min säng också, PÅ MIN SODA! AH, dem är så äckliga. Mardrömmen har inträffat. Som tur är så dog den ju nu men ändå, äckligt! Ryser i hela kroppen.

För övrigt har ja sovit sjukt dåligt, sämre än vanligt. Vaknat stup i kvarten och vänt mig. Tog en lååång stund innan jag somnade med.

Usch, kan inte sluta tänka på syrsan som ligger död nere på golvet som
Jag trampade på :/ Haha Tobias vaknade till av mitt "läte" :P

Ska väl sova igen, god natt!


Hår.

Blir så trött på mitt förbaskade hår! Ångrar att jag färgade det :( Blev inte ALLS som jag tänkt mig. Alldeles för mörkt och alldeles för röda inslag för min smak :/ Kuuul! Fan fan fan! Vill ha det ljusa tillbaka!
Suger ännu mer att jag verkligen inte har räd att gå till frissan och fixa färgen. En klippning får duga. Skit också!
Men det var så jäkla jobbigt med utväxten som blivit sen ja var hos frissan i januari, set var därför jag fick ett ryck och färgade. I hopp om att känna mig snyggare. Tji fick jag! Nu är jag både blek OCH mörkhårig. Bra jobbat Lindha! Får verkligen ångest nu:(

Ska försöka sova nu, jag och mitt fula hår....


Fixerad.

Ja nu är bebis fixerad minsann, så skönt att slippa "vändning". Var lite orolig för det.
Våran barnmorska är så bra! Berättade om min rädsla inför förlossningen osv. Hon försökte prata lite "vett" i mig (som Tobias försökt göra). Det är kontrollbehovet jag måste släppa. Ja KAN inte kontrollera när det ska ske, koppen fixar det själv. Och när det öl sker så ska jag INTE få panik utan slappna av och försöka låta kroppen jobba. Där kommer profylaxen in. Vi hoppas verkligen att bebis tittar ut innan sista juni så att vår barnmorska är med under förlossningen. Vi har en tid till hos henne den 19 sen ser vi henne inte mer. Om jag inte får tidigare innan juli dvs.
Vi ska i alla fall få gå på besök på förlossningen eftersom jag är lite rädd, det känns jätte skönt faktiskt :)
Nu ska jag bara tänka positivt. Min kropp kommer fixa detta galant! Den är skapt för det! När det väl börjar så ska jag tänka positivt. Då är det, förhoppningsvis, inte långt kvar innan vi ser vårat älskade barn. Pepp pepp! Jag kommer i alla fall ha världens bästa stöd vid sidan om mig, min älskling, min kille, min sambo, min bästa vän, mim bättre hälft, mitt allt' <3

Lite mått för er som är nyfikna:
SF mått: 32
Blodtryck: 110/70
Hjärtslag: 140 (som sist)

Nu ska ja vila någon timme eller två. Sen kila ner till Lidl och handla lite grönsaker och jäst. Tänkte köra en omgång bullar till och kärleksmums att frysa in. Får se om jag orkar det ikväll.

Puss!


Down.

Ja, som rubriken lyder. Är lite down ikväll. Kom från "ingenstans"....
Har färgat håret igen eftersom jag inte blev nöjd igår. Blev inte så nöjd nu heller. Nu är det mörkt igen. Blir så J Ä V L A trött! Vad man än gör och hur man än gör så blir det tamejfan aldrig bra!?!? Jag tycker inte jag passar i någonting längre, varesig det gäller kläder eller hårfärg... Vet inte vad jag är ute efter heller riktigt, just eftersom jag inte passar i NÅGOT! Då blir det ännu svårare. MEN Nuder jag leva med hårfärgen som den är. Tänker inte färga seger tredje gången. Då lär det bli svart till slut.
Bokade i allafall frisör tid hos bästa Viktoria på Barberarn, fick en tid den 15 juni klockan 17! Ska passa på att fixa brynen också, hon är grym på det! Det är hennes sista vecka då, sen går hon på mammaledigheten. Så måste passa på :)
Hoppas hon kan få mig att känna mig liiiiite finare. Kanske kan rådfråga henne angående hårfärg också. Vad hon tycker jag passar i osv.

Åh, längtar så till imorgon när vi ska till bm. Få prata lite med henne :)
Känns som att jag är nere mest hela tiden, vet inte om det är extra mycket hormoner mot slutet? Hmm.. Jaja.
Ska snart lägga mig så det kan bli en ny dag.

Puss


Måndagen den 4juni 2012.

God förmiddag!
Min dag kunde ju börjat bättre, vaknade med JORDENS huvudvärk. Förmodligen för att jag inte hade sovit många timmar vid nio när jag vaknade. Somnade runt två :/

Idag händer inget speciellt. Skall väl åka en sväng till Ingelsta och härvårdsbaren för att få bukt på mim hårfärg. Rådfråga dem lite. Sen köpa en liten present till lilla James som jag ska få träffa på torsdag, wehoooo! Bebisgos!

Var i kontakt med försäkringskassan nyss för att se hur det går med mitt ärende om föräldrapenningen. Har inte ansökt om det än eftersom jag först vill veta vad min dagersättning blir, så jag vet hur många dagar i veckan jag ska ta ut. Det skulle ringa någon till mig inom två dagar, om mina uppgifter behövde kompletteras, annars skulle jag återkomma på torsdag. Jag har alltid fått prata med så trevliga och hjälpsamma kvinnor på FK. Det är jag glad för :)

Längtar som tusan till imorgon! Då ska vi till barnmorskan och det ska bli så skönt att få prata med henne.

Ha en bra dag!


PS

Har förövrigt haft en mycket trevlig dag/kväll med Monika. Möttes på stan runt två-tiden, gick och köpte färg och shampo/balsam En plockade Tobias upp oss.
Började med lite saft och bullar och en massa tjat ;)
Sen färgade vi håret (Tack snälla för hjälpen!<3). Sen blev klockan mycket och vi blev hungriga (gravidos) så det blev pizza från Skarphagen. Första gången vi åt därifrån, var inte den godaste pizzan direkt men. Lite smaklös. Men ner gick den allt ;) Haha!
Vid sju hände något roligt också, VI SÅLDE SOFFAN! Tjohooo! 1000 spänn! Yes! Det sparar vi till matsalsbordet och stolarna oh yes! SÅ skönt! Nu ska vi bara bli av med terrariet....
Sen körde vi hem Monika runt åtta-tiden.
Tack för idag gumman <3

Börjar känna mig lite trött nu. Skall köra Tobias till jobbet imorgon så ska försöka lägga mig snart.

Det roliga angående detta med soffan är att jag sa till Monika att vi aldrig blir av med den, så ringer dem någon timme senare. Glädjen i det!!

Ska visa er vilket shampo och balsam ja köpte med! Behöver någon bra Hårinpackning, tips?


Håret.

Monika färgade ju mitt hår idag. Det som är svårt när man ska leta färg är bär man inte ens vet vad man är ute efter.
Jag ville inte bli för ljus, men inte heller för mörk. Fick bli någon koppar aktig blondfärg att slänga i. En intensivtoning denna gången. Brukar alltid färga annars. Blev inte RIKTIGT som jag tänkt mig, men bra mycket bättre än innan iaf. Dock syns min utväxt lite fortfarande. Skall ner på stan imorgon och rådfråga någon frisör, kanske kan en revlon boll hjälpa på traven? Eller så får Kag slänga i någon annan nyans i håret. Återstår att se :)

Jag kan inte ta några bra bilder på håret nu, blev för dåligt ljus inomhus. Så får fixa det utomhus imorgon. Glömde givetvis ta förebild men som tur är har min fina vän Emma en bild på mig och mitt hår från förra veckan. Den får duga!
Klicka på länken brevid: http://emmabakar.se/2012/05/25/harlig-fredag/#comments

Hittade två bilder såhär i efterhand hur jag vill ha det på ett ungefär. Bra att hitta det efteråt haha.
Vad tror ni om det?
Och så den frisyren jag visade igår/inatt? Är sjukt sugen på att klippa så!


Kaffe.

Det vart ingen mer sömn för min del, var alldeles för vaken och pigg. Skall alldeles strax in till stan och möta Monkish, ska bara dricka upp kaffet och fylla i ögonbrynen :P

Vad hittar ni på idag? Är ni bakis?


God morgon söndag.

Har varit uppe och ätit en god frukost bestående av en tallrik mannagrynsgröt med jordgubbssylt och två rostade mackor med ost och gurka, samt ett glas jordgubbsoboy. Satt fint i magen. Är alltid jätte hungrig när ja vaknar och att äta frukost är set första jag gör när jag går upp.

Alldeles nyss tog jag en dusch och ligger nerbäddad i sängen igen. Har smörjt in magen och tänkte blunda en stund till. Skall möta Monika klockan tre på stan. :)

Puss på er


Overaller.

Kunde inte låta bli att fota dessa söta overaller till Bebis nyss. Vi har fått dem (kommer inte ihåg av dem dock). Tycker dem är så söta!
Den beiga är lite tunnare och det står att den är i storlek 50, men ser lite större ut. Kanske passar bra till hösten när det inte är sådär jätte kallt ute ännu. Med lite filtar i vagnen så går det nog.
Den röda är i storlek 68 och kommer ni passa utmärkt när det blir kallt ute och snö. Den är från Polarn&Pyret, känns lite lyxigt. Har hört att deras kvalité ska vara bra. Men dem är vääldigt dyra dock.
Tycker båda är jätte söta!

NU ska jag försöka sova och sluta blogga. Haha.

God natt på er!


Dagens (gårdagens?) shopping.

Handlade ju lite på importören som sagt var. Det blev det som är på bilderna nedan.
En vas som jag fullkomligt ÄLSKAR! Kommer bli fin på matsalsbordet som vi planerar att köpa. Fina färger tycker jag. Föll som en fura och är glad att jag köpte den för det var den enda som fanns kvar i den färgkombinationen. Fanns även en i gult och en i blått.
Kostade 39 svenska riksdaler. KAP!

Sen ett durkslag i grön pastell, så fin så. Mina planer är att så småningom köpa nya ugnsformar också då dem vi har nu blivit lite ofräscha med matrester som inte går bort när man diskar. Mestadels utanpå formen och kanterna. Har hittat fina och prisvärda på cervera. Antway, durkslaget kostade 49 svenska riksdaler.

Blev inte så bra bild på vinglasen men ja hoppas ni ser ändå? Dem kostade 15kr/styck. Köpte fyra stycken som ni kan se på bilden.
Är mycket nöjd med mina inköp!

Satan i gatan vad det blåser ute!! Måste ha öppet fönstret lite om nätterna annars blir jag jätte varm. Lite störande nu dock när det blåser så.

Mina fingrar är jätte svullna just nu så det är lite svårt att skriva på iphonen, skriver fel hela tiden haha.
För övrigt er jag inte vad jag gör uppe såhär sent. Både jag och älskling är uppe. Det har inte hänt på flera månader. Vi brukar alltid somna innan tolv annars. Jag sov ju två timmar förut, men Tobias har ju varit vaken hela dagen.
Jag ligger dock i sängen och tänkte försöka sova snart. Ska ju träffa Monkan imorgon och vill inte sova bort dagen.


Lindha tipsar.

Mäste tipsa er om två produkter jag inte kan vare utan.

Den ena är en handkräm (är beroende utav handkräm, har alltid med mig en i handväskan) som är superbra! Den är inte sådär fet och kladdig som många är utan den absorberas fint av huden och dessutom luktar den gott.
Kostar runt 50lappen på Apoteket.

Den andra är en fotcreme till torra/spruckna hälar/fötter. Den är så jäkla grym! Har alltid den hemma och smörjer in mina fötter med då och då. Jag brukar smörja in på kvällen och ta på mig strumpor över. Fötterna är lena redan morgonen efter.
Denna kostar runt 60 lappen och finns på bland annat Ica Maxi.


Lördagen snart till ända.

Förlåt för dålig update men har väl egentligen inte sådär jätte mycket att dela mig mig utav :P
Låg kvar i sängen till typ 10:15, sedan gick jag upp och åt frukost. Hade varit hungrig ganska så länge. Haha. Vid 12:30 ungefär begav sig jag och älsklingen till Erikshjälpen och kikade lite, men hittade ingenting där. Jag är verkligen ingen Second hand människa, har inte "känslan" för det riktigt. Efter dwet så tog vi en sväng till Importören, där köptej ag lite däremot. Visar bilder sen (mycket lättare att ladda upp från mobilen då datorn blir så seg när man pluggar in telefonen). Där tittade vi på vårat matsalsbord+stolar som vi tänkt köpa. Så fint!

När vi kom hem så vart jag lite trött (rastlös?) så jag tog mig en liten vila på ca två timmar och vaknade klockan 19:00 igen. Har varit så himla trött dem senaste veckorna igen. Precis som i början av graviditeten.
Efter någon timma så åkte vi till Max och åt lite. Sen slängde vi oss i soffan igen när vi kom hem. Svinkallt och blåsigt ute! Brrr!
Annars har det inte hänt så mycket mer idag.

Imorgon skall jag träffa Monika, vad vi ska göra får ni se imorgon (förhoppningsvis). Hihi. Älskar att vara hemlighetsfull som alla andra bloggerskor ;P

Längtar tills nästa helg för då ÅKER VI TILL SKÖVDE!
Tjohooo!!



TÄVLING: Vinn DermOrganic produktpaket!




Tävling i samarbete med Bangerhead.
Läs Lindas ord om produkterna här.

Paketet innehåller
1 Conditioning Shampoo -  1 liter
1 Intensive Hair Repair Masque - 1 liter
1 Leave-In Treatment  120 ml
1 Fast Dry Shaping Spray 42.5 g


FÖR ATT DELTA:
- Klicka här och välj ut din favoritprodukt i Bangerheads soritment.

- Länka produkten som en kommentar till detta inlägg.

- Har du en blogg eller facebook får du gärna dela tävlingen där.

AVSLUTAS: 7 juni

Hittade alltså tävlingen hos Linda och är med och tävlar! :)

Läggdags.

Sen uppdatering idag....
Ligger i sängen och hör på när älsklingen snarkar ;) Hihi <3

Under kvällen så har vi (jag?) tittat på Let's Dance finalen. Har hejat på Anton sedan dag 1 och han vann!!!!!!! Röstade givetvis på honom :)
Men jag måste säga att båda var värdiga vinnare. Molly har rört mig till tätar under kvällen och hon har utvecklats något enormt under dessa 1" veckor.

I förmiddags jobbade jag lite, sen åkte jag direkt och plockade upp Tobias på hans jobb. Det var dags för Prodylaxkursen. Och OM det var nyttigt. Fick veta mycket som ja inte visste innan gällande själva förlossningen och allt vasst innebär. Men det var väldigt lärorikt och ja tror och hoppas att ja kommer ha nytta av det när det väl är dags. Jag vill tro det :) Om inte annat får älsklingen pusha mig lite extra ;) "Släpp käken, ner med axlarna, tuuung kropp"

Mycket väl spenderade pengar må jag säga! Rekommenderas varmt till alla blivande föräldrar.

Direkt efter kursen, som varade i två timmar, åkte i och handlade till kvällens middag: TACOS! Älskar tacos och har alltid gjort. Jag hade inte ätit sedan frukost klockan halv nio (med undantag för ett äpple under förmiddagen) så jag var jätte hungrig. Väl på Willys kunde man provsmaka både det ena och andra, det gillas!
Direkt när vi kom hem ställde vi oss i köket och lagade maten, som vi sedan avnjöt framför teven.
När klockan slog 18:00 så kände jag att det var dags för lite vila/sömn för att jag skulle orka kvällen, sagt och gjort. La mig och sov till 19:35. Så skönt och välbehövligt.
Sen var det bara att plocka fram godispåsen och bänka sig framför teven ;)

Imorgon ska vi ta en sväng till Erikshjälpen tänkte vi, och kanske någon mer second hand butik. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Ska försöka sova nu, Natti Natti.

Ps Imorgon kommer en tävling upp här, som iaf JAG är i STORT behov av att vinna. Stay tuned ;)

Ps2 Undrar hur det går för lillasyster? Hon är nämligen på dejt i Götlaborg :D